Fitness

Her er alle lige.

Se billede i fuld størrelseSe billede i fuld størrelse

Fitness er kommet for at blive.

Hvis du er en gennemsnitsdansker, er det tænkeligt, at du kan have gavn af fitness.

Imidlerid bør du gøre dig klart, om du vil tabe i vægt, bedre din kondition eller styrke dine muskler. Der er nogle forskelle i træningen – afhængigt af, hvad du vil opnå, selvom nogle af initiativerne er de samme.

For mange gælder det, at man skal starte lidt forsigt og langsomt øge træningen. Hvis man starter hårdt mister man lysten til videre træning hurtigt, og man kan få skader. Det er ideelt, hvis man glæder sig til sin træning og træner, selvom man har haft en dårlig dag.

Undlad at smile eller grine ad den, der måske slæber rundt på for mange kilogram, men som glædestrålende fortæller, at han/hun nu går til fitness. Vedkommende får det bedre uanset hvad, og det er ikke rimeligt at såre eller demotivere nogen i denne situation.

Foruden den fysiske træning som du dyrker, hvis du går til fitness, så er det klogt at tænke lidt over, hvad du spiser og drikker. De vigtigste elementer i denne sammenhæng er protein, kulhydrater, fedt og vand.

Køb gerne en bog om emnet. Første gang du er til fitness, kan du med fordel købe en instruktørtime, eller du kan kontakte en fysioterapeut forinden, så dine specielle krav kan imødekommes. På disse sider kan du læse lidt grundlæggende om, hvad det drejer sig om.

Det er ikke hensigten, at du her kan læse om, hvorledes elitefolk træner. Siderne vil koncentrere sig om, hvorledes du kan gøre en fornuftig indsats, så du bedrer din fysiske formåen. Der tages udgangspunkt i en typisk dansk person, der vejer lidt for meget, har lidt for dårlig kondition og bevæger sig for lidt.

Jeg påtager mig intet ansvar for eventuelle helbredsmæssige skader, som kan opstå i forbindelse med træningen.